Vinil

ByRisto

Vinil

Vinil ili PVC pod je podna obloga koja se sastoji iz pet slojeva – donji, kompaktni sloj koji osigurava dodatnu čvrstoću proizvoda, penasta poleđina zahvaljujući kojoj je obezbeđena zvučna i toplotna izolacija, kompaktni sloj koji ne dozvoljava promene u dimenzijama i izgledu poda, gornji penasti sloj koji mu daje potrebnu elastičnost i zaštitni, transparentni sloj koji predstavlja dodatnu zaštitu od habanja, a povećava njegovu otpornost i do 7 puta. Kombinacije boja, šara, različite dimenzije i oblici ploča, izgled kamena, drveta, sjajne, mat. Ove podne obloge će udovoljiti svačijem ukusu i stilu. Prednosti vinila su ono što ga čini pogodnim za ugradnju u bilo koju prostoriju u Vašem domu. Podovi od vinila su dostupni u širokom spektru boja i dezena, izuzetno su udobni pri hodu i nude osećaj topline pod nogama, veoma su otporni i ekonomični.

UGRADNJA VINILA

Ugradnja vinila, koliko god da je jednostavna, zahteva obavljanje nekoliko predradnji:

⦁    Pre ugradnje vinil podnih obloga neophodno je da pravilno uklonite postojeću podnu oblogu.
⦁    Podloga na koju se ugrađuje vinil mora biti suva, čista i ravna. Ukoliko je podloga neravna upotrebite masu za izravnavanje.
⦁    Pod je neophodno držati bar 24 časa u prostoriji u kojoj će biti montiran, na sobnoj temperaturi, kako bi se podna obloga prilagodila uslovima u prostoriji.
⦁    Odmotajte i premerite svoj proizvod pre početka njegove ugradnje. Na taj način ćete sprečiti razočaranje u slučaju da nemate dovoljno materijala.
⦁    Prilikom sečenja ove podne obloge uvek dodajte 15-20 cm u dužini.
⦁    Vinil možete ugraditi na tri načina: lepljenjem, lepljivom trakom i bez lepljenja. Metod ugrađivanja zavisi od prohodnosti prostorije u koju se ugrađuje.

About the Author

Risto administrator

Comments Are Closed!!!
San Giusto