Tarkett – višeslojni parket

ByRisto

Tarkett – višeslojni parket

ŠTA JE VIŠESLOJNI PARKET?

Postoje dve vrste parketa – klasični ili stari parket, i višeslojni parket, pri čemu im je osnovna razlika u konstrukciji. Višeslojni parket sastoji se od dva ili tri sloja uzajamno spojena pod uglom od 90 stepeni. Gornji sloj višeslojnog parketa je napravljen od tvrdog drveta, a ostali slojevi, koji se nalaze ispod gornjeg, takođe su 100% izrađeni od drveta (drvo jelovine, borovine ili smreke, kao i poleđinski furnir od istih drvnih vrsta).

 

Tarkett višeslojni parket se sastoji iz sledećih slojeva:

⦁    Zaštita lica parketa – sjajni ili mat lak
⦁    Gornji sloj parketa koji je napravljen od tvrdog drveta
⦁    Srednji sloj letvica složen tako da daje stabilnost parketnoj dasci
⦁    Poleđinski balansirajući sloj – stabilizuje dasku dajući joj potrebnu dimenzionalnu stabilnost

PREDNOSTI TARKETT PARKETA:

Tarkett višeslojni parket je siguran, stabilan i dugotrajan. Karakteristike Tarkett parketa možete videti ispod:

⦁    Tarkett parket Vam isporučujemo u daskama spremnim za ugradnju!
⦁    Tarkett parket postavlja se bez lepljenja, uklapanjem dasaka najsavremenijim T-lockTM sistemom koji obezbeđuje siguran, čvrst i gotovo nevidljiv spoj
⦁    Tarkett parketi su proizvedeni od najkvalitetnijeg drveta
⦁    Tarkett ima više od 100 godina iskustva u proizvodnji parketa. Od 1886. proizvodnja podnih obloga je naš jedini biznis.
⦁    Tarkett kolekciju parketa čini preko 80 dezena proizvedenih od 10 različitih tradicionalnih i egzotičnih drvnih vrsta sa svih kontinenata

UGRADNJA TARKETT PARKETA

Tarkett parket Vam isporučujemo u daskama spremnim za ugradnju! Tarkett parket postavlja se bez lepljenja, uklapanjem dasaka najsavremenijim T-lockTM sistemom koji obezbeđuje siguran, čvrst i gotovo nevidljiv spoj. Ugradnja parketa je moguća jedino na podloge koje su stabilne, bez prašine, ulegnuća, pukotina i bilo kakvih drugih oštećenja.Parket možete ugraditi i u uslovima podnog grejanja. Podno grejanje mora biti izvedeno na siguran način, bez hladnih polja, a temperatura na površini parketa ne sme biti viša od 25°C. Drvne vrste poput bukve ili javora, ne preporučuju se uz podno grejanje, pre svega zbog svoje velike osetljivosti na nestabilnu temperaturu. Preporučujemo Vam da na noge pokretnog nameštaja (stolice, stolove, fotelje i sl.) postavite zaštitne filcane podloške kako bi se izbeglo nepotrebno grebanje i oštećivanje parketa. Takođe, nikada po parketu nemojte gurati teške komade nameštaja ili neke druge predmete – po pravilu, to izaziva oštećenje površine parketa. Kako biste izbegli ovakve pojave, koristite Tarkett zaštitne podloške!

About the Author

Risto administrator

Comments Are Closed!!!
San Giusto