Laminat

ByRisto

Laminat

Laminat je idealna podna obloga ukoliko Vam je potreban moderan pod, koji je praktičan i ekonomičan. Laminat je dostupan u najrazličitijem spektru boja, dezena i površinskih efekata. Jednostavna ugradnja laminata i lako održavanje čine ga savršenim rešenjem za stambene objekte. Zahvaljujući novim tehnologijama u proizvodnji podnih obloga možete da birate između dezena drveta, kamena, pločica, grafike sa najrazličitijm efektima, kao što su oborene ivice dasaka, sjajna ili mat površina, 3D površinski efekti, različite reljefne obrade i anti-slip površine.

KONSTRUKCIJA LAMINATA

Laminat je podna obloga koju u najvećem procentu čini drvo – više od 80%. Zahvaljujući velikom procentu drveta u svom sastavu, laminat je izuzetno udoban pri hodu i topao pod nogama. Laminat se sastoji iz četiri sloja:

⦁    površinski sloj, koji obezbeđuje trajnost i otpornost na habanje;
⦁    dekorativni sloj, koji daje konačan izgled i obezbeđuje neograničene mogućnosti kreiranja dezena;
⦁    noseći sloj, koji se sastoji od drvene vlaknatice velike gustine, koja daje čvrstinu podu;
⦁    poslednji, balansirajući sloj štiti pod od prodora vlage.

Zahvaljujući svojoj konstrukciji, laminatni podovi su veoma otporni na udubljenja i ogrebotine prilikom pada različitih predmeta na pod, kao i tokom svakodnevne upotrebe u Vašem domu. Tarkett laminat se ne kliže, što je posebno važno u kupatilima i kuhinjama.

UGRADNJA I ODRŽAVANJE

Zahvaljujući novim sistemima spajanja, laminatni podovi se jednostavno ugrađuju. Akustična podloga Tarkett laminata omogućava zadržavanje buke izvan Vašeg životnog prostora. Za održavanje je potrebno samo redovno brisanje i usisavanje.

About the Author

Risto administrator

Comments Are Closed!!!
San Giusto